DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

22.05.24

Studietur 2024: Vannlandskapenes land

22.05.24

Studietur 2024: Vannlandskapenes Land

I uke 19, mens våren fortsatt var frisk og skarp og solen tittet frem, dro BOGLs designstudioer på en felles roadtrip til Jyllands vestkyst.

Programmet bød på alt fra storslåtte naturopplevelser til vakre byrom og landskapsprosjekter, som alle hadde det til felles at de dreide seg om hvordan vann – i form av is, regnvann, bekker og hav og i forbindelse med f.eks. tidevann, stormflo og stigende havnivå – former og forandrer landskapet vårt.

På turen reiste vi gjennom mange ulike landskap i ulike utviklingsstadier; fra istidslandskapene i Mols Bjerg, over sanddynelandskapene i Thy til Vadehavet og myrene i Tønder. Det var veldig lærerikt for oss alle å på denne måten se og oppleve vår felles referanseramme når det gjelder dansk natur- og kulturhistorie.

Faglig ble det tid til å fordype seg i blant annet fugleliv, flotte utformede gangveier, planter og belegg i både egne og andres prosjekter. Vi besøkte blant annet Slakteriet i Holstebro, Folkeparken i Odder og Passasjen i Thisted, der vi tilbrakte kvelden med middag i Smedjen. Her fikk vi muligheten til å teste både pizzaovnen og planchaen, og det var god tid til å innta og oppleve Smedjen og byrommene rundt.

Torsdag kveld bød på bålmiddag i Soldaterskogen ved Tønder, hvor alle bidro til en magisk avslutning på turen med matlaging og underholdning. Kulminasjonen av kvelden fant sted da vi gikk hjem gjennom skogen om natten og hørte lerken trille.

Vi gleder oss allerede til neste gang!

Du kan se bilder og videoer fra turen – både det faglige og det sosiale programmet – under «høydepunkter» på vår Instagramkonto.

Det kan være vanskelig å prioritere tid til faglig fordypning i andre prosjekter enn ens egne når hverdagen går på skinner. Likevel er det noe av det vi liker best. Å komme seg ut i marka og oppleve hva skjønnhet kan gjøre for mennesker, byer og natur.

Studieturene spiller en stor rolle for designstudioets utvikling og fellesskap, og vi ser på dem som viktig videreutdanning for alle. Det er her vi får ny inspirasjon og felles referanser som vi kan trekke inn i våre prosjekter. Og det er her fellesskapet styrkes og nye medarbeidere blir kjent med sine kolleger.