DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

11.06.24

Folkefest for Odder Folkepark

11.06.24

Fredag 24. mai 2024 var det offisiell innvielse av Odder Folkepark. Flere hundre Odder-borgere hadde møtt opp, og utover dagen bød parken på innslag og aktiviteter for både store og små i regi av byens mange foreninger og frivillige.

Les mer om prosjektet og se flere flotte bilder her.

Prosjektleder og samarbeidspartner Marie Furbo var blant foredragsholderne på scenen, der hun i tillegg til å skissere prosjektets hovedtrekk og takke oppdragsgiver og samarbeidspartnere, reflekterte litt over landskapsarkitektens rolle i en prosjektprosess:

«Det er alltid en stor opplevelse for meg som landskapsarkitekt å følge prosjektene og det brede samarbeidet som skal til for å få intensjonene og linjene på papiret til å gå i oppfyllelse. Det skjer ikke sjelden at prosjektene viser seg å bli enda bedre enn vi har kunnet forestille oss. Slik er det også her.”

«Før var det en parkeringsplass. I dag er det en Folkepark som prøver å forsterke alle kvalitetene som finnes akkurat her rundt oss. Et sted hvor kultur, arkitektur, natur og fellesskap går hånd i hånd.»

Blant de musikalske innslagene var en sang dedikert til Folkeparken med Odder Å som avsender. Dette er første gang vi har opplevd at noen skriver en sang til- og om, et av prosjektene våre. Vi synes den er så bra at den fortjener å bli gjengitt i sin fulle form. Sangen er skrevet av den lokale ildsjelen og musikeren Annette Folsach og er gjengitt her på originalspråket:

SANG TIL INDVIELSE AF FOLKEPARKEN

Tekst: Annette Folsach. Melodi: Jeg er havren

1. Jeg er Odder Å, du kender mig
Gennem byen flyder jeg min vej
Kigger på de ting, jeg går forbi
Det er tem’lig blandet, må jeg si’

2. Jeg ser mange biler på min færd
Lange lige rækker her og der
Alle sammen sorte, hvide, grå
Det er godt nok trist at kigge på

3. Ved det store hus, hvor Lone bor
Har man flyttet rundt på noget jord
Der er træer med og uden bark
Jeg har hørt, det er en folkepark

4. Så brød jeg igennem dæmningen
Det var ikke godt for stemningen
Jeg sku’ bare lige op og se
Om det ville blive en succes

5. Uh, det gik med meget voldsom fart
Det var faktisk ikke særlig rart
Mistede det store overblik
Gik i land på byens bibliotek

6. Der var jeg en uvelkommen gæst
Ottetusind bøger fik jeg læst
Skyndte mig så ud i eng og mark
Og fik ikke set den fine park

7. Men nu er der sket en sælsom ting
Jeg har fået mange flere sving
Så nu kan jeg nå at følge med
i, hvad der nu sker på dette sted:

8. En kulturhistorisk legeplads
Kunst og multibane, rullegræs
Udekøkken, bord og bænkesæt
Blomster, bier, parken er komplet

9. En oase midt i byen her
Er til gavn og glæde for enhver
Folkeparken længe leve må
Stort tillykke her fra Odder Å