DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

Havnepromenaden

Københavnerne har fått et nytt sted å være i form av Havnepromenaden som har pustet nytt liv i den før så forsømte Havnegade i København.

Havnegade strekker seg fra Christian den IVs Bro til Nyhavn, hele veien flankert av det mest sentrale København på den ene siden og havneløpet på den andre. En unik strekning som nå har fått et hardt tiltrengt ansiktsløft, og københavnerne har fått enda et havnestrøk der de kan sole seg, leke og gå tur.

Havnegade er blitt enveiskjørt for biler, og de ekstra kvadratmeterne gagner i stedet de myke trafikantene med gang- og sykkelsti langs vannet. Havnepromenaden er designet slik at den passer sammen med den nye broen over indre havn, og oppfordrer københavnerne til å bruke området flittig.

Dette lange strøket er delt opp i fem mindre deler, atskilt av små torgplasser som visuelt utmerker seg i form av belegningen. De åpne torgplassene ligger der boligkvarterenes gater munner ut, og fremhever forbindelsen mellom byen og havnen.

De ulike områdene mellom plassene kan brukes til aktiviteter som Street sport, petanque og lek, eller til opphold i sol og skygge mellom lavendelbed, under trærne eller på det store tredekket.

.

Tags havnepromenade, Aktivitet, Forbindelse, trafikk, Havn, tredekk, promenade, byplan

Lokasjon København, Danmark

Oppdragsgiver Københavns kommune

Type Byrom, havn, trafikk

Årstall 2009-2012

Team Algren & Bruun landskabsarkitekter

Status Utført 2012

Fotos Eva Fabricius, Dansk Arkitektur Center