DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

Bryggergården

BOGL står bak en ny promenade og plass i tilknytning til fredede Kastrup Værk, bedre kjent som Bryggergården.

Kastrup Værk er fra 1749, og har gjennom tidene hatt forskjellige funksjoner, fra kalkbrenneri til fajansefabrikk og bryggeri og nå kafe, boliger og næringsvirksomhet.

En ny sti skaper en tydelig og attraktiv forbindelse for fotgjengere fra hovedveien til Den Blå Planet. Forbindelsen er iscenesatt av blå benker som står med enkeltstående furuer i høyt enggress i en fast rytme. Dette leder fotgjengerne langs Bryggergården, ut på plassen og forbi havnekanten til Den Blå Planet.

Plassen foran Bryggergården er anlagt med brostein slik at den henger sammen med eksisterende belegning på gården og det dannes et sammenhengende uttrykk.

Plassen rammes inn av gjenbrukte kantstein som følger bygningens geometri. Plassen er inndelt i chausséstein (kvadratisk stein) og brostein i et mønster som understreker retningene i bygningen. To beplantningsfelt med store furutrær og strandengplanter gir et grønt motspill til bygningene, og skaper et veldefinert rom for uteservering foran Bryggergården. På store tresvillebenker kan man sette seg ned og få utsikt til Øresund.

Benkene er utført i massiv eik som mimer havnekaien i form og uttrykk. Vegetasjonen består av typiske danske kystplanter, som furutrær og strandgress, og passer til det robuste havnemiljøet. Plassens materialer består utelukkende av nordiske naturmaterialer som nordisk granittstein og dansk eik.

Plassen ved Bryggergården er del av BOGLs helhetsplan for den nye bydelen Scanport mellom Kastrup Havn og Den Blå Planet.

.

Tags overvann, promenade, Scanport, byrom, planlegging

Lokasjon Kastrup, Danmark

Oppdragsgiver SKANSKA

Type Byrom i historisk miljø

Årstall 2014-2015

Status Utført 2015

Relaterede prosjekter