DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

Midlertidige byrom i Køge Kyst

I forbindelse med utviklingen av det nye byområdet Køge Kyst på Øst-Sjælland, har BOGL skapt en serie midlertidige byrom i Køge havn som på ulik måte inviterer til aktivitet, opphold, lek og fellesskap.

Byrommene er utformet med utgangspunkt i stedets spesielle kjennetegn, og er skapt med lokale materialer som f.eks. kalk fra Stevns Klint og artefakter kjent fra havnemiljøet. De ulike byrommene har hatt som formål å involvere og engasjere innbyggerne. Ved å la lokalsamfunnet drive mange av byrommenes funksjoner, har vi sørget for et livlig miljø året rundt før den endelige etableringen av den nye bydelen.

Prosjektet inneholder bl.a. utekjøkken og nyttehager, som brukes av lokale restauranter, innbyggere og barneinstitusjoner, BMX-bane i en byskog, steder for utendørsopphold med grill- og bålplasser og havnelekeplass. En ankomstplass samt et mobilt informasjonsmøbel formidler Køge Kysts fremtidige utvikling. Informasjonsmøbelet er både trapp, bar og infostand til plakater. De besøkende kan oppholde seg i trappen og nyte god utsikt over havnen og det store byggeområdet. Dette møbelet blir et tydelig landemerke for Køge Kyst – spesielt om kvelden når det lyser opp som et fyrtårn i området.

.

Tags nyttehager, Byliv, fellesskap, midlertidige byrom, stategisk utvikling, utekjøkken

Sted Køge

Oppdragsgiver Køge Kyst P/S og Køge Kommune

Areal 10.000 m2

Team EVM og Bettina Lam

Status Utført 2013