DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

03.07.23

Den midlertidige bylivsgate i Torhovsgata er åpnet

03.07.23

Blomsterenger, trebenker og en paviljong står nå i Torhovsgata, hvor det tidligere var parkerte biler og grå asfalt. Deler av Torshovgata er midlertidig stengt for trafikk og parkering for å gi plass til lek og sosiale aktiviteter. Prosjektet åpnet fredag og må bidra til å skape et bedre bymiljø og økt byliv i sentrum av Oslo. Designet er basert på innspill fra lokalbefolkningen, lokale aktører, Plan- og bygningsetaten og Bymiljøetaten, og det blir spennende å se, hvordan byen tar imot den annerledes gaten: 

“Den midlertidige urbane gaten gir oss en interessant mulighet til å teste hvordan ideene våre faktisk vil fungere og virke – både nå i sommer og i fremtiden mens gaten er midlertidig opparbeidet. Vil det oppstå en favorittbenk? Hvordan vil overvannstiltakene påvirke overvannsnettet? Blir det flere insekter og fugler? Gjennom observasjon og registrering av prosjektets tilstedeværelse vil vi finne ut flere slike faktorer og ta med oss lærdom videre og utnytte det i fremtiden. Både i Oslos gater, men også andre steder med tilsvarende behov.» sier Martha Andrea Denneche, som er senior landskapsarkitekt ved BOGL Norge og var prosjektleder på bylivsgaten. 

Prosjektet er en del av Oslo kommunes satsing Bilfritt byliv, som startet i 2016 og har fokus på å skape flere grønne og aktive byrom.

Les om prosjektet hos NRK her.