DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

Plaza de la Revolución i Havana

Frodige beplantninger, nye grønne forbindelser og rom for fellesskap er stikkordene i BOGLs forslag til transformasjon av den ikoniske 72.000 m2 store Plaza de la Revolución i Havana. Forslaget tar opp tap av biologisk mangfold, sosiale utfordringer og klimaendringer og vant 1. pris i den åpne internasjonale konkurransen «The Cuban Square».

Fremtidens Plaza de la Revolución blir et apolitisk rom. Et sted hvor alle føler seg velkommen og kan oppholde seg i komfort. I dag er plassen åpen, enorm og bar, derfor forslaget vårt fokuserer på å skape et behagelig mikroklima som gjør det mulig å oppholde seg under den harde cubanske solen.

Plassen er utformet med et ytre «gitter» av trær, som sammen med en hevet gangbro rammer inn et indre, åpent rom. Trær og gangveien skaper skuggespill med både åpne lysninger og skyggeplasser med ulike funksjoner og aktiviteter. Den store åpne plassen midt på torget fortsatt gjør det mulig å holde store arrangementer – alt fra festivaler til demonstrasjoner, konserter, feiringer og markeder. Strukturen på den opphøyde gangveien gir mange muligheter for å installere lys og skape ulike scenografier rundt plassen.

En hovedakse, som leder til viktige monumenter og bygninger, fremheves av tre åpne veier som skjærer gjennom rutenettet av trær. Et vannspeil fungerer som et plaskebasseng for Havanas barn og er med på å senke temperaturen og skape byliv.

Cuba bugner av dyreliv og er hjemsted for mer enn 6.000 plantearter, hvorav mange er endemiske og i fare for å utryddes. Det er et presserende behov for bevaring, og derfor foreslår BOGL å plante hundrevis av trær, blomster og busker i frodige, tette biotoper. I tillegg til å bidra til beskyttelse av biologisk mangfold, vil biotopene bryte opp det enorme rommet til en mer komfortabel, menneskelig skala. Plantingen vil forvandle plassen fra et grått til et grønt hjerte rundt minnesmerket over José Martí.

.

Tags biologisk mangfold, Konkurrence, Havana, Cuba, plass, transformasjon

LOkasjon Havana, Cuba

Type Internasjonal konkurranse

Areal 72.000 m²

Årstall 2022

Status Vunnet 1. premie

Relaterede prosjekter