DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

20.08.20

Lanternen er åpnet

20.08.20

Gulvet er ferdigstøpt, kirsebærtreet har slått rot og blussene er tent i Lanternen. I løpet av sommeren har det vært matworkshops, familiefester og grillkvelder på de buede benkene rundt det lille treet. Sirkusartister og planteentusiaster har lagt veien forbi de omkringliggende plenene, og i de mange nyttehagene vokser grønnsaker og urter. Lanternen er et overdekket utekjøkken og det første ferdige byrommet i den kommende Kulbaneparken. Sammen skal Lanternen og parken gjøre Kulbanekvarteret til et attraktivt og levende sted, men allerede nå er det tydelig at utviklingen er godt i gang.

”Selv om Lanternen kun er en måned gammel, har det allerede vært en rekke aktiviteter der og stor interesse for å bruke den. En gruppe engasjerte beboere har jobbet tett sammen med Områdefornyelsen Kulbanekvarteret og BOGL for å utvikle og realisere prosjektet, og vi er veldig glade for at det har fått denne fine mottakelsen”, sier Siv Raun Andersen, prosjektsjef for Områdefornyelsen Kulbanekvarteret

Lanternens karakteristiske fasong er inspirert av de gamle, ikoniske gassbeholdere som en gang sto på området. Det åpne og luftige rommet visker ut grensene mellom inne og ute, og skaper rammer for at nye fellesskap kan oppstå rundt utekjøkkenet – uansett om det er sol eller regn på taket. Når Kulbaneparken står ferdig, vil den bli kvarterets grønne hjerte og kommer til å skape sammenheng og samhold – frem til da inviterer Lanternen innenfor til fellesskap rundt kirsebærtreet.