DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

Favrholm, Hillerød Syd

I tett dialog med Hillerød Kommune har BOGL skapt masterplanen for Hillerøds nye 300 ha store bydel Ny Favrholm, der landskapet er nærværende og blir en identitetsmarkør for området. Planen for den bærekraftige byutviklingen tar utgangspunkt i byens grøntområder som peker inn mot sykehuset som er omgitt av varierende natur- og landskapstyper. Syklister og gående kan ferdes uhindret gjennom de store grøntområdene, der biltilgangen primært foregår oppdelt på blindveier med tilkjørsel fra det omkringliggende veinettet.

Stationen og Kilepladsen blir tyngdepunktet i Ny Favrholm og den mest konsentrerte delen med både tog- og bussforbindelser direkte inn til Hillerød sentrum, hovedstadsområdet og resten av Nordsjælland. Kilepladsen er det kommende byområdet med høy bebyggelsestetthet og blandede funksjoner mellom den nye stasjonen og det kommende sykehuset. Her etableres et hovedstrøk som utgjør den korteste avstanden mellom områdets tyngdepunkter – stasjonen og sykehuset. Kilepladsen starter med en stibro som fører fra perrongene mot sykehuset. Her sentreres bydelens pulserende liv med kaféer og butikker.

Ambisjonen er å skape et livlig og trygt område rundt stasjonen som formidler bydelens grønne karakter og fungerer som et innbydende landemerke for det fremtidige Ny Favrholm.

.

Tags planlegging, Kilepladsen, Hillerød Syd, helhetsplan

Lokasjon Hillerød, Danmark

Oppdragsgiver Hillerød Kommune

Type Byplan, ny bydel, klimatilpasning

Årstall 2013-2015

Team Michael Sten Johnsen, Svend Algren, Jørgen Løgstrup, VIA Trafik

Status Avsluttet 2015

Relaterede prosjekter