DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

Rjukan torg

Rjukan er en by med storslått natur og spennende industrihistorie med spor fra verdensledende oppfinnelser på begynnelsen av 1900-tallet. Torget ligger midt i byen, og oppgaven skulle blant ta hensyn til solspeilet som reflekterer sollyset ned på torget fra de omkringliggende fjellene. Plassen er utformet med enkle og sterke virkemidler inspirert av historien og den omkringliggende naturen.

Plassen består av en bunt av bruddstein, kvarts, som man finner i de omkringliggende fjellene. De danner en bølget flate som vender seg mot ‘solen’ og samler et vannspeil midt på plassen. Vannet kan gi forskjellige uttrykk, og refererer til byens lange historie og nære tilknytning til vann. Derfor er alt inventar spesialdesignet med utgangspunkt i byens historiske industrielle anlegg.

Belysning og beplantning er spredt på plassen og danner soner, noen er mer åpne og andre er mer intime. Ned mot elven er det laget et parklandskap med lokale planter, scene, lekeområder og avslutningsvis en kafé som henger utover kanten til vannet.

.

Tags plass, bytorg, anlegg, belysning, byrom, Beplantning

Lokasjon Rjukan, Norge

Oppdragsgiver Tinn Kommune

Type Byrom

Årstall 2013

Team Virginie Le Goffic

Status 3. premie i åpen internasjonal konkurranse, 2013