DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

05.09.22

BOGL stiller ut på Oslo Arkitekturtriennale 2022

05.09.22

Fremtidens Gårdhave har flyttet fra Straussvej til det gamle Munchmuseet i Oslo i anledning Oslo Architecture Triennale 2022 – ‘Mission Neighbourhood’. Triennalen undersøker byene våre fra nabolagsperspektiv, og Fremtidens Gårdhave er vårt syn på hvordan vi kan skape byer mer bærekraftige og sosiale.

Det ikoniske Munch museet på Tøyen forvandles til et nabolagslaboratorium – et alternativt utstillingsrom og kultursenter. Er du i nærheten kan du trykke din egen plakat, gå på en 12 timer lang musikalsk reise gjennom tid og rom og selvfølgelig se Fremtidens Gårdhave utstilt. Kunstner Niels Pugholm har laget tre flotte keramiske modeller av prosjektet, som stilles ut sammen med bilder, illustrasjoner og materialprøver.

Gårdhaven er et bærekraftig bygge- og banebrytende overvannsprosjekt. Prosjektet er et såkalt demonstrasjonsprosjekt som undersøker hvordan klimatilpasning av Københavns bakgårder kan gå hånd i hånd med utvikling av grønne og rekreative overvannsløsninger. Som det første prosjektet i Danmark blir regnvann renset biologisk til en kvalitet så ren at det kan brukes til lek og rekreasjon i bakgården. Så samtidig som man unngår oversvømmelse, kan barn (og voksne) kan vasse i renset regnvann.

Triennalen er åpen fra 22. september til 30. oktober 2022, og du kan lese hele programmet her.

Bilde fra Oslo Architecture Triennale.