DK / NO

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

04.10.22

Oslo Arkitektur Triennale er åpnet!

04.10.22

For en uke siden åpnet Oslo Arkitektur Triennale 2022 med en blanding av utstillingsåpning, faglig innhold og feiring.

På programmet sto 10 korte presentasjoner fra utstillere, deriblant Betina Holt Haraldsen som er daglig leder i BOGLs Norge. Utgangspunktet for triennalen er det gode velfungerende nabolaget, og Betina kom med gode forslag på hvordan vi kan skape det.

Vi som faggruppe må søke ansvar. Ikke vent på at den blir gitt til oss. Som landskapsarkitekter er vi med på å forme fremtidens landskap, byer og nabolag – og dermed mange menneskers hverdag. Vi må leve opp til det ansvaret – og aktivt søke det.

Dagens utfordringer spenner vidt fra sosial ulikhet til ekstremvær, men tør vi stille spørsmål og anstrenge oss for å lytte, kan vi ifølge Betina komme langt:

“Som arkitekter har vi en supermakt. Vi samler tråder i komplekse prosjekter, skaper mening og vever vakre omgivelser. Men for å kunne bruke den superkraften, må vi være åpne, nysgjerrige og modige. Vi starter en samtale på tvers av fag, brukere og kunder. Innovasjon og usikkerhet henger nært sammen, men om tør vi ta sjanser og stille spørsmål, kan et prosjekt gå i nye, uventede – og innovative – retninger. Men for å komme dit må vi søke ansvar.”

Triennalen er åpen til 30. oktober, så det er ikke for sent å stikke innom om du ikke har kommet deg dit enda.