Dk / No

+45 53 53 54 34
info@bogl.no

Facebook Instagram LinkedIn

Christianshavns Gymnasium

Christianshavns Gymnasium har fått en ny samlende skolegård. Vi har skapt et enkelt og pent uterom til gymnaset med fokus på gode oppholdsmuligheter og mange bruksmuligheter.

Landskapsprosjektet er disponert med tanke på å forbedre elever og ansattes muligheter for rekreativt opphold, utendørsundervisning og gruppearbeid samt forbedring av eksisterende sykkelparkeringsforhold.

Skolegården er elevenes eneste uterom, og med 1300 m2 har de ikke mye plass å boltre seg på. Derfor har vi tenkt dobbeltfunksjoner inn i alle elementer. Elevene kan for eksempel parkere syklene sine i det spesialdesignede sykkelskuret som også er tribune og har en trapp man kan henge i. Etterhvert vil blomstrende klatreplanter dekke sykkelskurets front slik at det vil oppleves som en frodig grønn vegg.

Skolen har også fått et nytt og moderne samlingssted. En stor sirkelformet benk skaper rom for opphold i mindre grupper i hverdagen. Den kan også brukes til store begivenheter som juleavslutninger eller translokasjon. Benken har integrerte stikkontakter slik at elevene kan lade telefoner eller datamaskiner når de har uformelt gruppearbeid eller undervisning utendørs.

Ved skybrudd fungerer den sirkelformede benken som forsinkelsesbasseng slik at skolen i fremtiden ikke får kjelleren oversvømt ved kraftig regn.

I tillegg har elevene etter eget ønske fått basketballbane, bordtennis og et område til trening og parkour.

.

Tags københavn, LAR, gymnasium, aktivitetsrom, bevegelse, benk, opphold, sykkelparkering, samlingssted, Forsinkelsesbasseng

Lokasjon København, Danmark

Oppdragsgiver Christianshavns Gymnasium

Type Byrom, utdanning

Årstall 2016-2017

Status Innviet 2017